• Tel: 06.51204737
  • Mail:

Over

Meer dan 40 jaar ervaring in belichting voor TV en theater

Zonder licht geen theater, zonder juiste belichting geen goede televisieprogramma’s. Licht bepaalt voor een groot deel de sfeer en het totaalbeeld van zowel theater als televisie. Geen moeilijke conclusie na ruim 40 jaar als belichtingsspecialist voor schouwburgen, toneelzalen en theaters én voor de tv-wereld.

Na opleidingen aan het Santbergen Instituut, de Media-academie en specialisaties (BBC certified assessor, Junior Management en Senior Management) mag ik me naast belichtingsdeskundige ook installatieverantwoordelijke, NEN 3140-trainer en lichtconsultant noemen.

Nico Heijboer

Van theater naar televisie

In de jaren ’70 werkte ik voor een reizend theatergezelschap en raakte gefascineerd door de belichting van theaterproducties. In het begin van de jaren ’80 maakte ik de overstap als belichter naar de televisiewereld. Eerst voor de N.O.S. en later voor N.O.B. en DutchView.

Nico Heijboer Lichtadvies (NHL)

Vanaf 2010 werk ik als zelfstandig onder de naam Nico Heijboer Lichtadvies (NHL).
Nog steeds ben ik actief in hetzelfde vakgebied, namelijk de belichting in de theater- en tv-wereld. Er is veel veranderd in die veertig jaar. En wat een mogelijkheden bestaan er tegenwoordig om te komen tot een werkbaar en creatief product. Steeds meer gaan we over op energiezuinige led-verlichting, waar ik me vanaf de opkomst van dat fenomeen al in verdiepte en specialiseerde.

Led: 80% besparing

Was led in het begin nog verre van ideaal (vanwege gebrek aan sfeer en kracht), nu kan ik het met een gerust hart voor ieder project aanbevelen. Fabrikanten van led-armaturen garanderen in vergelijking met conventionele verlichting 40.000 branduren méér en een besparing tot 80% op de energierekening! Beter voor het milieu, beter voor de portemonnee.

Thuisstudio

De opkomst van de thuisstudio is een andere belangrijke verandering van de laatste jaren. Door technische ontwikkelingen, zoals steeds sneller (glasvezel)internet, hoeven programma’s of programmaonderdelen niet meer perse in een grote tv-studio worden opgenomen. Het weerbericht voor regionale of lokale omroepen kan bijvoorbeeld prima vanuit een eigen thuisstudio komen.

Ook voor Youtube

Als naast het geluid en de camera ook de belichting in die studio goed geregeld is, verloopt zo’n opname probleemloos. Ik geef je dan ook met alle plezier advies en help je tot de uiteindelijke uitvoering. En ben je bijvoorbeeld professioneel Youtuber of geef je als professional regelmatig webinars?
Ook voor jou kan professioneel lichtadvies en investering in goede ledverlichting nét dat beetje meer uitstraling geven. Hoeveel geld je ook investeert in bijvoorbeeld hoge kwaliteit camera’s: als de belichting niet op orde is zal de kwaliteit van de opname, uitzending of webinar middelmatig blijven.

Contact opnemen