• Tel: 06.51204737
  • Mail:

Portfolio

Nationaal Opera & Ballet

N.O.&B. - Nationale Opera & Ballet - 2016

In de grote zaal van het N.O.&B. (in de volksmond Het Muziektheater) in Amsterdam had men een uitdaging: voor de schoonmaak, het technisch onderhoud en bij de op- en afbouw van opera&ballet moest de ‘kunstzinnige’ verlichting aangezet worden om enig lichtniveau in de Grote Zaal te creëren. Een energieslurper en dus ongewenst. De vraag: kunnen we dit met ledverlichting oplossen? En daarbij: bij een eventuele calamiteit, wilde men een besturingssysteem waarmee het nieuwe ledlicht direct aan zou gaan bij een ontruiming. 

NHL voorzag de Grote Zaal van nieuwe led-armaturen met bijhorende slimme lichtbesturing.
Nu kan de energieslurpende conventionele verlichting tijdens onderhoud en bouw uitblijven. Zo bespaart het N.O.&B. substantieel op exploitatie- en energiekosten.

www.operaballet.nl

Contact opnemen
RTV Noord

Visual Radio RTV Noord - 2016

Bij traditionele radio hoort men alleen de stem, anno 2017 wil de luisteraar een grotere beleving dan alleen de ‘stem’. Zo was NHL betrokken bij het bedenken van een lichtconcept voor ‘visual radio’ van RTV Noord. De radiouitzending is nu via een livestream voor de luisteraar zichtbaar. Het bedrijf Syndesie nam de installatie op zich en leverde de smart besturing.

www.rtvnoord.nl
www.syndesie.nl

Omroep Brabant

Omroep Brabant - 2017

Omroep Brabant vernieuwde zijn complete programmering, decor, belichting en beeldregie van de TV-studio totaal.
NHL adviseerde, begeleidde en installeerde de gehele transitie in de belichting van gloeilicht naar led. Ook bij Omroep Brabant koos men voor ‘visual radio’ gekozen. NHL heeft zijn lichtconcept mogen uitvoeren in een radiostudio.

www.omroepbrabant.nl

Seat Liveshowroom

SEAT Live showroom - 2017

Steeds minder potentiële autokopers bezoeken een werkelijke autoshowroom. De keuze voor merk en type wordt vooral online gemaakt. Voor de details en laatste vragen is SEAT live studio ontwikkeld, de start van het interactieve aankoopproces van de klant. In ‘huis’ bij Pon in Leusden voorzag NHL de live-showroom van de juiste belichting en Syndesie-aansturing.

www.seat.nl/livestudio

Carre

Carré - 2017

In de grote zaal van Carré moesten ze, net zoals bij het N.O.&B., alle kroonluchters aanzetten om enig licht in de zaal te creëren voor op- en afbouw, technische onderhoud en schoonmaak.
NHL mocht buiten de bestaande verlichting ‘werklicht’ leveren en installeren. De kroonluchters blijven zonder publiek in de zaal nu uit. Naast lagere exploitatiekosten (er zitten namelijk heel veel peertjes in die kroonluchters!) levert het een besparing van 80% aan energieverbruik op.

www.carre.nl

Lief Kasteeltje

Lief Kasteeltje - Château Neuf Le Désert 2017

Lief Kasteeltje uit Frankrijk kwam bij NHL terecht voor het juiste lichtadvies en uiteindelijk ook het leveren van de producten. De juiste prijs-/kwaliteit-verhouding was een absolute voorwaarde. Samen met de kasteelheer is er na intensieve voorbereiding een gevelbelichting voor Château Neuf Le Désert geleverd en geïnstalleerd. Alle armaturen krijgen aansturing door een Syndesie-systeem.

www.liefkasteeltje.nl

Tennisbaan WW te Den Haag

Tennisbaan WW te Den Haag, najaar 2017

Ook de sportwereld is bezig met het investeren in LED-verlichting, NHL heeft de complete installatie van de LED-verlichting bij Tennisvereniging WW te Den Haag uitgevoerd. Bij een verlichtingsinstallatie hoort tegenwoordig een slimme besturing, het is een primeur in de sportwereld dat Tennisvereniging WW gekozen heeft voor het Syndesie-systeem op het DMX-protocol. Een juiste keuze, hierdoor is het mogelijk elk LED-armatuur te dimmen en/of apart aan te zetten. De bediening van de LED-verlichting is met een iPad, dit geeft de beheerder optimale vrijheid om de wensen van de gebruikers tegemoet te komen.